NVIDIA's Tegra K1
NVIDIA's Tegra K1

© NVIDIA

De Tegra K1 is de nieuwe generatie processoren van NVIDIA. De processor is ontworpen voor smartphones en tablets. Dankzij deze nieuwe processor krijgt de tablet een extra grafische rekenkracht. Door de processor op dezelfde manier te maken als de NVIDIA Kepler is de chip ervoor gemaakt om op dezelfde manier te werken als de meest krachtige computers. Zelfs de snelste computer van Amerika draait op de NVIDIA Tegra K1 chip. Dankzij deze chip is helemaal niets onmogelijk op het gebied van gamen en rekenkracht. Het is met recht de nieuwe generatie processoren.

[AdSense-A]

Tegra K1 is de snelste 64 bit processor

De Tegra K1 is de snelste 64 bit processor die op dit moment op de markt aanwezig is. De processor is speciaal ontwikkeld voor Android zodat deze twee perfect op elkaar zijn afgesteld. Dankzij deze afstelling verbruikt de processor ondanks de rekenkracht minder van je batterij. Zo gaat je batterij langer mee en kan je extra genieten van je nieuwe processor. De Tegra k1 staat vooral bekend als efficiënte processor en is ontwikkeld voor tablets, maar kan zeker ook in smartphones gebruikt worden. De NVIDIA Shield is de eerste tablet voorzien van de slimme processor.

Energie besparen met de Tegra K1

Het nadeel van een snelle processor is dat het gebruik veel meer energie kost. Bij Tegra K1 is de werking van de processor iets anders, waardoor je energie bespaart. Normaal gesproken is er bij een processor een aparte kern voor lichtere taken. Ondanks de aparte kern blijft een snelle processor veel stroom verbruiken zelfs bij de lichte taken. De Tegra processor maakt gebruik van een techniek waarbij de kloksnelheden in de processor automatisch aangepast kunnen worden aan de taken. Zo gaat de klok snelheid omlaag zodra je een lichte taak uitvoert. Hierdoor bespaar je uiteindelijk veel energie iets dat natuurlijk cruciaal is bij een tablet of smartphone.

[AdSense-A]

Games spelen met de Tegra K1

De kwaliteit van games spelen op de computer of de tablet daar zit nu nog een groot verschil tussen. Met de ontwikkeling van de nieuwe Tegra K1 processor verdwijnen deze verschillen grotendeels. De kloof wordt zo steeds kleiner en uiteindelijk zal de kwaliteit op een computer net zo hoog zijn als op een tablet. Zo ondersteunt de nieuwe processor de bekende platforms zoals Unreal Engine 4 voor grafische top prestaties.

Eigenschappen van de Tegra K1

CPU: NVIDIA 4-Plus-1 Quad Core ARM Cortex-A15
Maximale kloksnelheid: 2,3 GHz.
Geen extra verbruik van de batterij.
Ondersteund: DirextX 11, OpenGL 4.4, Unreal Engine 4 en Tessellation.
SMP: Tot wel 4 taken tegelijk uitvoeren op maximale snelheid.
Kepler Architectuur: Gebruik maken van grafische beelden van hoge kwaliteit.