NVIDIA Kepler Architecture
NVIDIA Kepler Architecture

© gfxspeak.com

De NVIDIA Kepler Architecture werd al gebruikt bij de nieuwe generatie desktop pc’s. Op dit moment is volgens NVIDIA het verschil tussen gamen op de tablet en de PC te groot. Zware games kunnen al helemaal niet worden afgespeeld op de huidige generatie tablets. De nieuwe NVIDIA Kepler Architecture maakt het ook voor moderne tablets mogelijk om te gamen op hoog niveau op een tablet. Dankzij deze nieuwe architecture behaalt de GPU een prestatie die tot wel drie keer hoger ligt dan normaal.

NVIDIA Kepler Architecture houdt rekening met het batterij verbruik

Een hoge GPU zorgt er natuurlijk voor dat het spelen van zware pc games geen probleem meer is. Maar het nadeel van een hoge kloksnelheid is de batterij levensduur van je tablet. Al na een uurtje spelen dien je een normale tablet alweer aan de lader te hangen. Met de NVIDIA Kepler Architecture is er rekening gehouden met het energie verbruik van de architecture. De tablet is slim genoeg om de snelheid automatisch aan te passen aan de hand van de activiteiten. Zo wordt er bij kleine activiteiten zoals je mail checken op je tablet minder energie gebruikt. Terwijl bij games weer wat meer energie verbruikt wordt. Door dit te verdelen over verschillende activiteiten gaat je batterijduur veel langer mee vergeleken met andere tablets.

[AdSense-A]

Extra geheugen met de NVIDIA Kepler Architecture

Bij de NVIDIA Kepler Architecture is er nagedacht over een nieuwe indeling van het geheugen. Zo zitten er bij de 64 bit variant vier plekken om geheugen op te slaan. Hierdoor kan de NVIDIA Kepler Architecture tot wel 6,0008 MHz data verwerken. Bij de oude chips lag dit op 3,696 MHz aan data. Dit is al een vooruitgang op een computer laat staan in een SHIELD Tablet.

NVIDIA Kepler Architecture ondersteund de meeste games

PC Games of Android Games het maakt voor de NVIDIA Kepler Architecture helemaal niets uit. Doordat de chip oorspronkelijk gemaakt is voor super computers gaat de kwaliteit van PC games spelen op een tablet met een sprong vooruit. Voorheen was het niet denkbaar om een PC game te streamen op een tablet. Met de nieuwe NVIDIA Kepler Architecture is het wel mogelijk dankzij de brede ondersteuning. Zo ondersteund de chip de Unreal Engine 4 En OpenGL 4.4. Zelfs de games die je op de nieuwe generatie spelcomputers speelt worden eenvoudig gestreamd op je nieuwe SHIELD tablet.