Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat

Android 4.4 is qua interface niet veel veranderd, maar qua mogelijkheden en motorkap is er veel veranderd. Een aantal elementen hebben wel een vernieuwd design gekregen. Maar het gaat bij Android 4.4 vooral om de vernieuwde prestaties en mogelijkheden. Daarnaast is er een nog diepere integratie van Google in de nieuwe versie van Android.

Android 4.4: Efficiëntie

Bij Android 4.4. hebben de ontwikkelaars vooral goed nagedacht over de efficiëntie van het besturingssysteem. Hoe kan het systeem beter omgaan met het werkgeheugen en de batterijduur van een tablet? Het systeem is nu zo ontwikkeld dat zelfs met 512 MB werkgeheugen het systeem zonder haperingen werkt. Door ook nog eens efficiënter om te gaan met het verwerken van data verbruikt het nieuwe systeem automatisch tot wel 20% minder van de batterij.

[AdSense-A]

Nieuwe standaard apps met Android 4.4.

Op het gebied van standaard apps is er veel veranderd voor Android 4.4. Dit heeft te maken met de diepere integratie van Google in het besturingssysteem. Zo is het mogelijk om dankzij de infrarood functie je tablet te gebruiken als afstandsbediening. Handig als je wel een tablet bij de hand hebt, maar geen afstandsbediening omdat deze weer eens kwijt is. Voor het eerst is het nu ook mogelijk om je beeldscherm op te nemen. Handig als je even een handeling aan vrienden wilt laten zien of als je op je smartphone een spelletje wil spelen en delen. Ben je een boek aan het lezen op je beeldscherm? Dan is het irritant als je andere apps nog op de achtergrond ziet.

Met de vernieuwde e-reader functie kan je nu full screen een boek lezen of andere activiteiten spelen. Met Google Cloud Print is het mogelijk om overal ter wereld thuis een document uit te printen. Zolang je tablet tenminste verbonden is met wifi. Dankzij de Quickoffice app wordt het mogelijk om overal toegang te krijgen tot werkbestanden. De bestanden waar als laatste aan gewerkt is worden direct zichtbaar zodat je precies weet waar je aan kan werken.

Mocht je op je tablet een filmpje kijken dan heeft de standaard video player van Android 4.4 nu de mogelijkheid om direct via instellingen ondertiteling in te schakelen. Je hoeft zo geen externe mediaplayer meer te installeren om de nieuwste films met ondertiteling te kijken.

Android 4.4: Interface

Vergeleken met voorgaande versies is er weinig veranderd, maar er zijn zeker wel aanpassingen in de interface van Android 4.4. In plaats van blauwe knoppen is er nu voor wit gekozen en is alles een stuk transparanter en gebruiksvriendelijker. Handig voor de nieuwe gebruikers van een tablet. Dankzij de nieuwe standaard wallpapers ziet het er allemaal direct een stuk frisser uit vergeleken met voorgaande Android systemen.

[AdSense-A]

Eigenschappen nieuwe features Android 4.4

  • Efficiënter gebruik van de batterijduur en het werkgeheugen.
  • Met de Immersive modus zorg je ervoor dat je full screen een game kan spelen of een boek lezen zonder achtergrond apps.
  • Quickoffice maakt het mogelijk om bij al je bestanden te komen van je werk. Zelfs bestanden die op een andere computer staan.
  • Direct ondertiteling inschakelen bij het kijken via een filmpje.
  • Google Cloud Print maakt het mogelijk om vanuit de hele wereld thuis of op je werk documenten te printen.
  • Infrarood functie verandert je tablet in een afstandsbediening.
  • Interface heeft een transparante look gekregen.
  • Optie om je games live op te nemen van je beeldscherm en te delen met vrienden.

Meer informatie over de nieuwste Android 4.4 KitKat vindt je op Androidworld.